WordPress plugin: Klantenvertellen Reviews

Door
in Wordpress

Wij zijn er erg trots op om te mogen melden dat onlangs onze tweede plugin (Klantenvertellen Reviews) is geaccepteerd in de WordPress plugin catalogus!

Wat is een WordPress plugin?

WordPress is het grootste CMS platform ter wereld zoals je eerder hebt kunnen lezen! Omdat het zo’n groot systeem is moest er een systeem bedacht worden om de functionaliteit van het systeem eenvoudig uit te kunnen breiden. Hier zijn plugins voor bedacht. Binnen WordPress is bijna alles ondertussen al toegankelijk voor een plugin!

Je kan je afvragen wat een plugin allemaal kan doen. Nou, als jij het kan bedenken dan is er waarschijnlijk al een plugin voor! Op dit moment zijn er ruim 43.000+ plugins beschikbaar voor WordPress in de WordPress plugin catalogus. Dat betekent dat er momenteel 43.000+ gratis plugins beschikbaar zijn voor iedereen met een WordPress installatie!

Waarom een plugin maken?

Wij zagen dat er voor het bekende platform van klantenvertellen.nl nog geen plugin bestond om op een makkelijke manier de statistieken te tonen op een WordPress website. Waarom is er voor zo’n handige service geen plugin? Kennelijk heeft er nog niemand aan gedacht!

Uiteraard vonden wij, de webhelden van Prodes – Internet Partner, dat dit niet kon! Wij zijn meteen aan de slag gegaan en ondertussen gebruiken de eerste paar websites onze plugin al!

Wat kan ik met de “Klantenvertellen Reviews” plugin?

Onze plugin kan je op een simpele manier je statistieken laten zien!

De eerste stap is om  alle velden te indexeren die Klantenvertellen voor jou beschikbaar heeft. Dit houdt in dat wij gaan kijken wat voor velden je gebruikt binnen Klantenvertellen. Als jij op de vragenlijst vraagt naar de klantvriendelijkheid dan maken wij hier een veld van zodat dit cijfer weergeven kan worden. Op deze manier bieden wij 100% ondersteuning voopties-veldenor je eigen gemaakte velden!

Zodra de plugin bekend is met jouw velden is het alleen nog nodig om in de HTML je eigen velden in te vullen. De plugin geeft jou een nette lijst met alle beschikbare velden die jij mag inzetten gebaseerd op de velden die eerder zijn geïndexeerd.

Iemand die een beetje handig is kan alles zelf doen! Ben je wat minder handig? Wij zijn al bezig met een versie die een thema systeem heeft! Met dit thema systeem wordt het makkelijk voor iedereen om een thema uit te kiezen dat wij hebben klaargezet waardoor iedereen automatisch een net opgemaakte weergave krijgt van hun statistieken. Het enige wat je zelf zal hoeven doen is zelf aangegeven welke tekst bij het cijfer komt!

Een voorbeeld van de huidige weergave van een van de gebruikmakende websites:

Wordpress plugin Klantenvertellen

Toekomst plannen voor de plugin

Wij hebben nog grootse plannen voor de plugin, waaronder:

  • Thema systeem.
    Het thema systeem zal het makkelijker maken voor iedereen om een mooie weergave zoals hierboven te maken voor je eigen website zonder dat je zelf technische kennis nodig hebt.
    Mocht je wel zelf veel technische kennis hebben dan zullen wij uiteraard de huidige functionaliteit op een andere manier beschikbaar maken voor je.
    De doe-het-zelver zal in de toekomst nog steeds zijn eigen template kunnen maken maar voor alle anderen zal het bijna net zo makkelijk zijn!
  • Nieuwsbrief inschrijving
    Vanuit de plugin instellingen pagina zal je jezelf kunnen inschrijven voor een nieuwsbrief om up-to-date te blijven omtrent de ontwikkelingen van de plugin. We zullen alleen maar relevante nieuwsbrieven versturen!
Meta data bij de uitgebreide versie!

Een grote uitbreiding in de toekomst zal een betaalde versie zijn. Met de betaalde versie willen wij geautomatiseerde meta data gaan leveren. Nu denk je misschien, wat is meta data?
Dit zijn de gegevens die andere partijen als Google uitlezen. Als je zoekt op internet kom je ongemerkt een hele boel meta data tegen. Je browser negeert deze gegevens grotendeels maar Google pakt dit wel allemaal op.

Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld als je zoekt op Google en een beoordeling ziet onder de link!

eneco-meta

Hier zie je regelrecht in Google dat Eneco op die website een 8.6/10 ontvangt! Dit is meta data, en dat is ook precies wat wij gaan aanbieden met de betaalde versie.
Hierdoor kan iedereen op Google met één blik direct zien wat jouw klanten van jouw service vinden.

Waar kan ik de plugin vinden?

Na dit bericht ben je uiteraard razend enthousiast geworden over de Klantenvertellen plugin, zeker als je zelf al gebruik maakt van de “Klantenvertellen” dienst.
Wil je de plugin downloaden? Hij is beschikbaar op de WordPress.org website: download de WordPress plugin meteen!

Recente berichten