SSL Certificaten – hoe uitgebreider, hoe betrouwbaarder!

Er zijn drie type SSL-certificaten beschikbaar:

  1. Domein validatie (voor niet commerciële websites)
  2. Domein & organisatie validatie (minimum voor commerciële websites
  3. Uitgebreide domein & organisatie validatie (SSL voor webshops, bedrijf kritische applicaties & website met verzameling van persoonsgegevens)

Aantal (sub)domeinen beveiligen?

Standaard
1 domein beveiligen (bijvoorbeeld www.domein.nl)

Multi (sub)domein
Meerdere (sub)domeinnamen in 1 certificaat (bijvoorbeeld: intranet.domein.nl, webmail.domein.nl, www.domein.nl, domeinABC.nl, XYZdomein.nl)

Wildcard subdomein
1 domein maar onbeperkt aantal subdomeinen (bijvoorbeeld *.domein.nl)

 

Domein validatie SSL certificaat (beveiligde verbinding voor niet commerciële websites)

Certificaat zonder uw bedrijfsgegevens

Certificaten met domein validatie bevatten geen bedrijfsgegevens. Er wordt alleen gecontroleerd of de aanvrager controle heeft over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. Het certificaat wordt door alle browsers vertrouwd en zorgt voor een veilige verbinding met 128/256 bits encryptie.

Validatie

De domeinvalidatie gebeurt door een validatiecode te sturen naar een e-mail adres op het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. Voor deze domeinvalidatie zijn een aantal e-mailadressen toegestaan: admin, administrator, webmaster, hostmaster en postmaster@ van het domein waarvoor de aanvraag wordt gedaan. Daarnaast is het mogelijk om de adressen uit de domeinnaamhouder (whois) gegevens hier voor te gebruiken.

Bij Comodo certificaten is het ook mogelijk om voor de controle een bestand op de website te plaatsen of een record aan de DNS toe te voegen. Welk bestand of record dit moet zijn geeft ons systeem tijdens het bestellen aan.

Levertijd

Door het ontbreken van de bedrijfsgegevens wordt het certificaat meestal enkele minuten nadat de domeinvalidatie heeft plaats gevonden uitgegeven. Bij verdachte domeinen kan er een handmatige controle plaats vinden waardoor de levertijd langer kan zijn.

 

Organisatie validatie SSL Certificaat (beveiligde verbinding voor commerciële websites)

Certificaat met uw bedrijfsgegevens

De certificaten met organisatie validatie bevatten bedrijfsgegevens. De bezoekers van een website kunnen met deze bedrijfsgegevens controleren of ze op de website van het juiste bedrijf zijn. De bedrijfsgegevens worden in het certificaat opgenomen, maar komen niet direct in beeld zoals dat bij EV certificaten het geval is.

Validatie

Naast de domeinvalidatie waarbij de aanvrager laat zien controle te hebben over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd worden ook de bedrijfsgegevens gecontroleerd. Er wordt hiervoor naar een openbaar register zoals de Kamer van Koophandel gekeken, en er wordt ter verificatie naar de organisatie gebeld.

Levertijd

De levertijd van de certificaten verschilt per leverancier. Doordat er een telefonische verificatie uitgevoerd moet worden is de levertijd langer dan bij domeinvalidatie, maar wij kunnen Comodo certificaten tijdens kantooruren binnen een halfuur leveren.

 

Uitgebreide validatie SSL Certificaat (Beveiligde verbinding voor webshops & bedrijfskritische applicaties)

Certificaat met uw bedrijfsgegevens + uitgebreide validatie van uw bedrijf

De certificaten met organisatie validatie bevatten bedrijfsgegevens. De bezoekers van een website kunnen met deze bedrijfsgegevens controleren of ze op de website van het juiste bedrijf zijn. De bedrijfsgegevens worden in het certificaat opgenomen, maar komen niet prominent in beeld zoals dat bij EV certificaten het geval is.

Validatie

Naast de domeinvalidatie waarbij de aanvrager laat zien controle te hebben over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd worden ook de bedrijfsgegevens gecontroleerd. Er wordt hiervoor naar een openbaar register zoals de Kamer van Koophandel gekeken, en er wordt ter verificatie naar de organisatie gebeld.

Levertijd

De levertijd van de certificaten verschilt per leverancier. Doordat er een telefonische verificatie uitgevoerd moet worden is de levertijd langer dan bij domeinvalidatie, maar bijvoorbeeld Comodo certificaten kunnen we tijdens kantooruren binnen een kwartier leveren.

Over Prodes – Internet Partners

Prodes – Internet Partners is een fullservice webdevelopment bureau. Met bijna 10 jaar ervaring in website & software ontwikkeling.

Neem contact met ons op voor advies over uw SSL-certificaten!

Recente berichten