Laravel, de kickstart voor maatwerk projecten!

Door
in Blog, Laravel, Website

Laravel, voor de webhelden onder ons een bekend framework. Bij Prodes – Internet Partner werken we met twee frameworks: WordPress en Laravel. Wij noemen onszelf echte Laravel-specialisten. Vandaag vertellen we meer waarom het bij ons zo populair is.

Laravel is kwaliteit

Voor onze klanten hebben we al heel veel verschillende producten in Laravel ontwikkeld. Zo hebben wij de volgende systemen al gemaakt: intranets, urenregistratie systemen, bestelling systemen, calculators, biedingsite en API’s voor Afas en een betalingsprovider. Omdat Laravel geschikt is een moeilijke vraag om te zetten naar een gebruiksvriendelijk product, kan het voorkomen dat de gemiddelde applicatie duurder is dan de gemiddelde website en dat komt door de vele voordelen. Hieronder beschrijf ik een aantal van deze voordelen.

Open Source

Wij geloven in “the power of the crowd” en werken met Open Source software om blijvend antwoord te kunnen geven op de sterk dynamische markt waar wij in zitten. Naast WordPress is ook Laravel zo’n open source framework. Ten tijde van dit bericht hebben al ruim 1000 ontwikkelaars iets toegevoegd aan Laravel! Er is 23 augustus 2016 nog een nieuwe versie gelanceerd van Laravel, namelijk 5.3. Dagelijks komen er nog nieuwe bugfixes en nieuwe features binnen!

Packages

Laravel heeft ruim 10,000 packages beschikbaar die je kunt gebruiken om Laravel uit te breiden. Packages zijn voor developers erg prettig om mee te werken, omdat de code al geschreven is en je de package alleen toe hoeft te voegen. Het implemeteren is het enige stukje code dat we zelf moeten schrijven. Het werkt echter wel een stuk sneller dan wanneer je de functionaliteit zelf moet schrijven. Je hoeft namelijk het wiel niet telkens opnieuw uit te vinden. Twee voorbeelden van packages zijn: eenvoudig een HTML formulieren aanmaken, maar ook betalingsprovider Mollie heeft zijn eigen package om op een snelle en gemakkelijke wijze betalingen te voldoen.

Tags

Elke webpagina bestaat uit HTML. HTML is een afkorting van Hyper Text Markup Language. Met HTML bouw je doormiddel van tags (zoals body, header, article) een webpagina op. Bij Laravel hebben wij 100% controle over wat er wel en niet in de code staat. Hierdoor hebben wij volledige controle over de website en kunnen wij alles zo goed mogelijk optimaliseren. Hoe minder onnodige tags er op je webpagina staan, hoe sneller de pagina zal laden!

Blade

Laravel maakt gebruik van Blade, een template systeem. Blade is eigenlijk niets meer dan een HTML op een slimme manier verwerken met PHP. Bij normale websites met PHP zou je bijvoorbeeld iets kunnen laten zien met: <?php echo $number; ?> Met Blade kunnen we dit doen met: {{ $number }} Dat werkt geweldig! Het grootste voordeel hiervan is dat het veel leesbaarder is om iets te maken.

Nieuwste techniek

Laravel ondersteunt al vanaf versie 5 PHP7. PHP7 is de nieuwste versie van PHP. Deze is gelanceerd in december 2015 welke de meest gebruikte versie van PHP (5.3) op den duur moet gaan vervangen! PHP7 is ruim twee keer zo snel als PHP5.6. Dat is niet mis! Laravel maakt ook voluit gebruik van de nieuwste technieken en maakt gebruik van de PSR-2 coding standaard en PSR-4 autoloading standaard. Op het moment van schrijven draait er al 1.4% van alle PHP websites op PHP7!

OOP

Als ontwikkelaars kunnen wij eerlijk zeggen dat het heerlijk werkt om iets te programmeren met Laravel. Dit komt niet alleen door de voordelen van de bovenstaande aspecten, maar ook vanwege OOP. OOP is object georiënteerd programmeren. Bij het programmeren richt je je dan op de objecten en dat zorgt ervoor dat je de herbruikbaarheid van de code beter wordt. Dat betekent eigenlijk dat je meer functionaliteit kunt maken met minder code, mits de code goed geschreven is! OOP maakt het programmeren heel overzichtelijk omdat alle code netjes in stukjes opgeknipt wordt.

Heerlijk om mee te werken

Kortom, Laravel werkt heerlijk. Niet alleen voor de ontwikkelaars, maar ook voor de gebruiker. Wil jij een website of webapplicatie laten maken en verwacht je dat het een heel populaire website/dienst wordt? Dan raden wij Laravel zeker aan. Enne… Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook leuk voor ons!

Recente berichten