Johan Cruijff legt nieuwssites plat

Door
in Geen categorie

Donderdag 23 maart hebben wij te horen gekregen dat de voetbal held van Nederland, Johan Cruijf, is overleden. Johan Cruijff werd drie maal benoemd tot Europees Voetballer van het Jaar (1971, 1973, 1974). Tijdens deze jaren werd hij ook twee keer Sportman van het Jaar (1972, 1973). In 2002 werd Cruijff bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Om Johan te eren hebben wij een aantal geniale citaten van hem bij elkaar gezocht.

De bal is een essentieel onderdeel van het spel.
Je moet schieten, anders kun je niet scoren.
Je gaat het pas zien als je het door hebt.
Elk nadeel heb z’n voordeel.
Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet.
Zonder de bal kun je niet winnen.

Deze citaten kunnen wij natuurlijk vertalen naar Prodes begrippen

het internet is een essentieel onderdeel van het spel.
Je moet programmeren, anders kun je niet ontwikkelen.
Je gaat het pas zien als het online staat.
Elk nadeel heb z’n voordeel.
Voordat ik een bug maak, maak ik die bug niet.
Zonder website kun je niet winnen.

iphone-berichtencentrum-dagsorteringIMG_0554Toen het nieuws bekend werd wilde elke nieuwssite en nieuws app dit aan de wereld laten weten. Denk hierbij aan nos.nl, nu.nl, vi.nl, enz. Al deze grote organisaties hebben allemaal hun eigen app waarbij gebruikers een push notificatie krijgen. Een push notificatie is een berichtje dat binnenkomt op je telefoon, net als een appje. Deze push notificatie geeft een korte omschrijving van de gebeurtenis, in dit geval het “overlijden van Johan Cruijff. Als men op de notificatie klikt wordt de app geopend en het volledige bericht getoond.

 

Aangezien miljoenen mensen in Nederland deze apps hebben geïnstalleerd krijgen ook miljoenen mensen deze notificatie. De servers van de nos.nl en nu.nl konden dit duidelijk niet aan, aangezien de server er snel uitslagen.

De grafiek hieronder geeft de populariteit van het zoekwoord “Johan Cruiff” weer van de afgelopen 30 dagen. Zoals goed te zien is, is na het overlijden van Johan de zoekterm enorm gestegen in populariteit. Het is mooi om te zien dat een voetbalheld zoveel aandacht krijgt.

Recente berichten