Cloud Balanced Hosting

Nieuw van Prodes: cloud balanced hosting (vanaf Q2 2018)

Load balancing is een proces waarbij een “hoofdserver” (de load balancer) werkbelastingen verdeelt over een aantal (onbeperkt schaalbaar) andere servers, waarbij de belasting in het cluster (groep servers) wordt uitgebalanceerd, zodat geen enkele server overbelast raakt. Load-balanced cloud netwerken kunnen veel efficiënter reageren op wijzigingen in de belasting wat leidt tot een veel hogere beschikbaarheid en veel prestaties voor alle applicaties die binnen het cluster worden gehost.

Het zorgt ervoor dat resources worden toegewezen waar nodig en aangezien resources via meerdere servers kunnen worden toegewezen in plaats van te worden beperkt door de beschikbare hardware en bandbreedte van één server, kunnen er zodra er spanningspieken zijn, direct bronnen worden toegewezen aan die websites of applicaties die het nodig hebben.

De hosting wensen van onze klant

Klanten van Prodes Internet Partner hebben verschillende hosting uitdagingen op verschillende tijdstippen. Op een dag kan uw website een piek in bezoekers krijgen, de volgende dag kan het een van uw gedeelde hosting-buren zijn. Maar denk ook aan DDoS aanvallen. DDoS aanvallen gebeuren steeds vaker. Ze zorgen voor veel verkeer richting een server en leggen daardoor alle websites en applicaties plat. Risico’s die moet worden geminimaliseerd voor bedrijfskritische applicaties en bedrijfskritische websites of webshops.

Hosting oplossingen in de markt

De meeste hosting bedrijven bieden hosting aan waarbij meerdere websites op een server staan. Wanneer een aantal van de sites op een server tegelijkertijd veel bronnen (resources) nodig hebben of als een of meer sites een frequente “slechte buur” is met veel gebruik van de bronnen van de server, zal dat de prestaties van uw website consequent kunnen hinderen.

Gebruikers van hun hosting diensten (incl. VPS hosting) moeten hun kansen nemen. Dit kan lang goed gaan, maar precies op het meest belangrijke moment even niet. Een duur alternatief is dedicated hosting en dat zorgt dat de klant eigen bronnen (resources) krijgt. Nadeel is dat deze bronnen beperkt zijn en niet eenvoudig & snel op te schalen. Dus om pieken op te vangen zijn continue hoge overhead kosten onvermijdbaar.

Meer weten over website hosting?

Cloud Balanced Hosting is een exclusieve dienst voor de klanten van Prodes Internet Partner.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of kom langs!

Deventer

Deventer is een van de oudste steden van Nederland, al in 952 werd Deventer in een oorkonde als stad vermeld. Deventer groeide in de eeuwen daarna uit tot een machtige handelsstad die die sinds 1285 deel uitmaakte van het Hanzeverbond. Vandaag de dag zijn meer dan 2.000 bedrijven in de stad actief met informatie en het creëren van nieuwe toepassingen. Prodes is hier al bijna 10 jaar onderdeel van!

Den Haag

ImpactCity Den Haag is een community van startups, creative entrepreneurs, techies, hackers en innovators die werken vanuit het centrum van Den Haag. Als innovatief fullservice webdevelopment bureau denken en doen we graag mee. Ons kantoor is, net als in Deventer, een prachtig monumentaal pand vlak naast CS Den Haag!