De WordPress innovaties die nú trending zijn

Door
in Blog, Wordpress

WordPress is de absolute marktleider als het gaat om het meest gebruikte CMS (content management systeem) voor webdesign en ontwikkeling. WordPress heeft er het laatste decennium voor gezorgd dat miljoenen gebruikers hun websites konden bouwen en Prodes helpt graag om deze community te vergroten en te optimaliseren.

WordPress heeft altijd nieuwe technologieën gebruikt voor continuering in optimalisatie en optimalisatie-mogelijkheden voor haar gebruikers. Vooral de laatste jaren zijn design- en ontwikkelingsmogelijkheden enorm gegroeid wat zorgt voor toffe technologische innovaties.

Hieronder vind je de meest innovatie WordPress-trends waar Prodes je graag bij ondersteunt:

Het gebruik van multifunctionele thema’s

WordPress heeft al thema’s waarmee gebruikers websites kunnen bouwen met uiteenlopende stijlen. Zo werkt Prodes veel met een van de Enfold-thema’s, die we altijd samen met de klant uitkiezen en compleet naar wens en huisstijl inrichten.

Het gebruik van multifunctionele thema’s wint aan populariteit omdat er veel verschillende layouts voorhanden zijn. Wist je dat bijvoorbeeld Enfold al meer dan 30 verschillende stijlen heeft ontwikkeld? Vraag Prodes naar deze stijlen, we adviseren daar graag bij!

Het gebruik van Pagebuilders – Elementor

Elementor is een van de bekendste pagebuilders van WordPress en wordt dan ook door Prodes veelvuldig gebruikt: dit geeft zowel Prodes als onze partners de mogelijkheid om flexibel aanpassingen te doen aan de website.

Er zit een template library in Elementor waarmee je zo ongeveer ieder soort onderdeel van je website kunt opbouwen. Zonder code te hoeven schrijven kun je bijna alles aanpassen en zelfs bepalen hoe het er op bepaalde apparaten uit moet zien!

E-commerce – WooCommerce

Deze term is een onvermijdelijk onderdeel geworden van WordPress-websites. E-commerce is een trend die enorm populair is geworden en ook in de toekomst zal doorzetten.

Prodes heeft bij veel organisaties de WooCommerce-plugin geïntegreerd en compleet aangepast in de huisstijl van de website zelf, zodat zowel op de website als in het E-commerce gedeelte eenheid regeert.

Het is niet zo vreemd dat WooCommerce in enkele jaren uitgegroeid is tot een van de populairste webwinkel systemen van de wereld. Dit systeem heeft namelijk diverse voordelen. Het eerste voordeel van WooCommerce, is het feit dat dit systeem erg gebruiksvriendelijk is.

Daarnaast is WooCommerce erg flexibel. Je kunt er een kleine en eenvoudige webwinkel mee runnen, maar het systeem kan ook meegroeien met je online shop. Mocht jouw webwinkel duizenden bezoekers krijgen of mocht je jouw aanbod uit willen breiden met honderden producten, dan is dit binnen WooCommerce geen probleem. Prodes helpt je graag bij deze integratie om van jouw website en E-commerce omgeving een succes te maken!

Chat-bot integratie

Anno 2020 wordt van een organisatie verwacht dat men 24/7 terecht kan met vragen. De integratie van een chatbot op de website kan hierbij helpen: een chatbot is zeer zeker een nuttige aanvulling op een website. De chatbot wordt ingezet om menselijke interacties en gedrag te begrijpen. Daarom kan een chatbot, als het wordt gevoed met geschikte en de juiste informatie, helpen bij het stimuleren van gebruikersinteractie en de algehele ervaring op de site.

Naar aanleiding van deze blog nieuwsgierig geworden waar Prodes jou bij kan helpen? Bel of mail ons, we denken graag en helpen graag mee!

 

Recente berichten